За какво е необходим сървърът за Вашия бизнес

За какво е необходим сървърът за Вашия бизнес? В повечето случаи сървърът не е обикновен персонален компютър. Обикновено това е работна станция с мини-кула, въпреки че има различни конфигурации в зависимост от специализацията. Сървърите съдържат един или повече високопроизводителни процесори, голямо количество RAM, RAID-масиви от твърди дискове, захранващи устройства с възможност за автономна работа в случай на прекъсване на захранването. Корпусът на сървъра има повишена защита срещу прах и мощна охладителна система, както и защита срещу случайно изключване.

Сървърът не е обикновен персонален компютър

Сървърите са разположени в отделни, добре вентилирани помещения, в които се поддържа постоянна температура на въздуха. Системният администратор или служители от по-висок ранг имат достъп до сървърните стаи.

Сървърите обикновено се произвеждат от големи компании като IBM, NEC, Hewlett-Packard, Intel. Черупката се състои от операционна система за сървъри, най -често UNIX или базирани на нея операционни системи – FreeBSD, Linux, AIX, IRIX и др. По -рядко срещаните модификации на сървъра са Microsoft Windows Server, Solaris, SunOS и Mac Apple. Подобна популярност на UNIX-подобни операционни системи се обяснява с тяхната висока надеждност и по-ниска консумация на ресурси в сравнение с други системи, по-специално с Windows, която държи безспорното лидерство на пазара на ОС за персонални компютри.

Какво прави сървърът?

Умната машина прави нещо, което никой от на -гениалните ви ръководители не може да направи, а това е:

-да организира и рационализира информационните потоци на компанията,

-да Ви позволява да контролирате съвместната работа на служителите по проекти,

-да предотвратява неефективното използване на работното време.

Всичко това показва, че вече нямате намерение, както преди, да сте на опашката на научно -техническия прогрес, поради две прости причини: човек не е машина, но 21 -ви век е в двора. Бизнесът Ви е успешен, компанията Ви расте, появяват се нови партньори и клиенти. С една дума, така или иначе всичко е наред.

И така, за какво е необходим сървърът?

Сървърът е необходим, за да свържете компютрите във вашия офис в мрежа и да организирате сътрудничество. Сървърът ще превърне вашия екип в екип, който работи безпроблемно.

You May Also Like