Застраховка на дома

Застраховка на дома

Въпросът дали да застраховаме дома и недвижимото си имущество винаги стои на дневен ред. Понякога може и да ни се струва ненужно, като че нищо не може да се случи точно на нас.  Или просто има по-добри поводи да похарчим парите си. Дори и да е така, една имуществена застраховка може да предотврати потенциалната възможност да загубите дома си и всичко, което притежавате. Ето няколко причини, които ще ви убедят:

Ще бъдете спокойни със застраховка на дома

След като застраховате дома си, несъмнено ще се почувствате подсигурени и следователно по-спокойни за това какво и кога може да се случи с него. Винаги е по-добре да сте сигурни, отколкото да съжалявате по-късно, още повече щом се отнася за толкова важно нещо като вашия дом.

Ще сте защитени от щети

Ако се случи някакво природно бедствие, земетресение, наводнение или просто пожар, предизвикан поради невнимание, всичко което притежавате може да бъде загубено. Със застраховането на дома, дори при такива случаи, няма да се окажете с пълна загуба на дома. Няма да се наложи да възстановявате имуществото си от нулата, тъй като някои от загубите ви, в зависимост от договора ще са предвидени и ще бъдете обезщетени.

Защита от кражби и умишлени щети

Когато сте имуществено застрахован, ще бъдете спокоен, ако някой случайно реши да влезе с взлом в дома ви, с грабителски или вандалски подбуди. Никога не е приятно домът ни да бъде повреден или да загубите вещ, която не можете да възстановите сами. Застраховката на дома ви дава спокойствието, че дори това да се случи, повреденото или ограбено ще бъде възстановено.

Защита срещу водни бедствия

Живеете в район, където преобладават чести валежи или инфраструктурата е ненадеждна? Това предполага опасност от наводнения с риск всичко, което притежавате да бъде безвъзвратно унищожено или повредено от водните стихии. В този случай застраховката имот става задължителна. Щетите от този вид природни бедствия се покриват от повечето застраховки.

Защита от лична отговорност

Винаги има вероятност някой да се нарани или пострада по някакъв начин, докато се намира в периметъра на вашата недвижима собственост. Това е още една причина да се застраховате, тъй като при наличието й, няма да носите пряка отговорност. Така евентуалните правни и други разходи ще се поемат от застраховката.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *