Как да намерите и наемете електротехник

Ето какво трябва да търсите, за да намерите квалифициран домашен електротехник, запознат с типа работа, която искате да свършите. Дефектното окабеляване е пожар, който чака да се случи. Това е достатъчна причина да наемете опитен електротехник, но не единственият.

Какво прави един електротехник?

Въпреки че окабеляването може да изглежда като черно-бяло предложение – или светлината светва, или не – това всъщност е огромна взаимозависима мрежа. Вериги, които иначе са безопасни, но са лошо проектирани, могат да повредят двигателите на уреда и електронното оборудване, защото доставят грешен ампераж.

Светлините на дори частично претоварени вериги могат да мигат, когато уредът се използва, или прекъсвачът може да се задейства или предпазителят може да изгори, изключвайки напълно веригата. Наемането на опитен електротехник може да ви помогне да избегнете тези проблеми.

Как да наемете и намерите

Електротехниците са склонни да се специализират. Някои се концентрират върху ново строителство, други само в търговска дейност, а трети отиват само на сервизни обаждания, за да поправят мъртви контакти или дефектни тела. Тези, които се специализират в ремоделиране, са усвоили техники за окабеляване на съществуващи домове и допълнения.

Като прокарване на кабели през завършени стени, оценка на капацитета на съществуващите вериги и оценка дали да се инсталира допълнителен сервизен панел (където са прекъсвачите), за да се справят с увеличените изисквания за мощност .

Повечето главни изпълнители имат кратък списък от надеждни електротехници, но ако вашият изпълнител не може да препоръча такъв, обърнете се към местната асоциация на строителите на жилища или към електроснабдителната къща в района за препоръка. Не забравяйте да им кажете вида работа, която вършите, за да могат правилно да намерят професионалиста за работата.

Работа с електротехник

За големи дейности по ремоделиране, като допълнения или ремонти на цялата къща, електротехниците работят по планове, генерирани от дизайнера или архитекта. Плановете показват местоположението на изходите и превключвателите и етикетират видовете осветителни тела, като флуоресцентни и нажежаеми. Често електрическите планове се изготвят много преди да сте имали възможност да изберете осветителните тела, така че ще трябва да предоставите на вашия електротехник тази информация.

За да избегнете объркване, разберете кога електротехникът ще има нужда от материалите. След това пазарувайте, за да намерите продуктите, които искате, но не купувайте нищо. Просто направете списък с вашите избори, включително имената на производителите, номерата на моделите на продуктите и къде сте видели телата. Предайте списъка на електротехника и го оставете да направи покупките.

Вероятно няма да спестите никакви пари, защото електротехниците. Като повечето изпълнители, добавят надценка от 10 до 20 процента върху това, което плащат.

Но тъй като те купуват продукти и материали с отстъпка на професионалист, крайната цена ще бъде приблизително същата, както ако сте направили покупките сами. Предимството е, че електротехникът поема отговорност за гаранционни проблеми, счупвания, дефектни продукти и липсващи части. (Това може да ви спести да плащате на калфа, който да тича до магазина за липсващ фиксиращ винт, например.)

Освен това, докато пазарувате, електротехникът може да оцени цялостното качество на вашия избор и да ви отклони от нискокачествени или опасни артикули .

Що се отнася до бюджетирането на разходите за осветителни тела, ще работите от надбавка за осветление, когато пазарувате. Това е непревишената сума, която сте предвидили в бюджета по време на планирането за всички ваши нужди от осветление. Както при всеки проект за ремоделиране. Ако надхвърлите надбавката, когато пазарувате, вашият изпълнител ще ви таксува за допълнителното, което сте похарчили (излишъка).

Ако останете под надбавката, вие получавате тези пари обратно. Това са всички ваши пари, които трябва да спестите или похарчите, както сметнете за добре, но когато избирате оборудване. Поддържайте текуща обща сума на разходите и се опитайте да останете в рамките на бюджета си. Не забравяйте да вземете предвид цената на специалните крушки, които стават все по-скъпи. По този начин ще избегнете неприятни изненади, когато дойде време да платите последната сметка.

You May Also Like