Екскурзия в музеите на София из културното наследство на България

Разгледайте най-големия музей в София, Националния исторически музей

С над 650 000 експоната Националният исторически музей приветства посетителите да научат повече за завладяващата и дълбока история на България и столицата тур София. От бронзовата епоха и средновековието, през целия път до показването на военни реликви като униформи. До ежедневни текстилни изделия, карти, мебели и други. Музеят определено ще задържи всичките си посетители за известно време, докато се ориентират в различните епохи на България.

Тези, които се интересуват от археология, ще трябва да посетят археологическите и исторически стаи. За да разгледат невероятното количество предмети, открити по време на разкопки в цялата страна. След като научите повече за българската история, помислете за обяд в бюфета на музея и посещение на библиотеката и магазина за сувенири. Музеят е отворен всеки ден от 9:30 до 18:00 часа.

Тур София – Навлезте по-дълбоко в миналото в Музея за история на София

Използван като първата обществена баня в града, наречена Централна минерална баня в началото на 20-ти век. Музеят за история на София е пространство, което споделя с посетителите историята на София. От началото на заселването на града до по-новия 20-ти век и днешните прогресии.

Музеят наброява 8 експоната, насочвайки пътешественика през различните епохи на София и предлагайки на посетителите поглед върху ценните материали на царете, управлявали София в един момент, турското влияние дълбоко в града, както и демонстриране на неолит дом шест хилядолетия пр.н.е. Надникнете в минералните извори до музея, въпреки че вече не се използват, споделете изображение на изобилието и обичайната практика на чешми с минерална изворна вода в целия град.

Разгледайте реликвите от войната в Националния военноисторически музей

Научете за интензивната и завладяваща история на българската армия в Националния военноисторически музей, показващ униформи, инструменти, оръжия, снимки, знамена и много други военни материали. Отварил врати през 1916 г., целта на музея е да образова и информира българските граждани за националната отбрана и да изгражда гордост и уважение към онези, които са загубили живота си в битки за родината.

Разходете се из различните експонати, показващи различни войни. В които са участвали българите, и вижте как историите и стратегиите на войната оживяват чрез образите и образованието. Предлагат се обиколки с екскурзовод и се насърчават, за да разберете огромните количества информация, така че не забравяйте да попитате за това предварително.

Разгледайте добре запазените артефакти на България в Българския археологически музей в София

Посетете грандиозния Български археологически музей, който се намира в най-голямата джамия на Османската империя в сърцето на София. Разходете се из 4-те експоната, показващи хронология на историческите находки в разкопките в България, от праисторическата зала до късната бронзова епоха и след това до Средновековието.

Не пропускайте да разгледате специалната колекция от предмети в уникалната зала Трезор. Където посетителите могат да намерят някои от най-ценните и ценни вещи, принадлежащи към богатото наследство на България. Подредени хронологично, посетителите ще наблюдават стари картини, датиращи от средновековието, ще видят отблизо оръжия и други инструменти, използвани всеки ден в късната бронзова епоха, и много повече. Музеят е отворен всеки ден без понеделник от 10 до 17 часа.

Насладете се да научите за българската колекция от редки насекоми в Националния природонаучен музей в София

Първоначално организиран през 1889 г. като начин за съхранение на личната колекция на царския княз Фердинанд. Националният природонаучен музей отваря врати официално за публиката през 1907 г. и се счита за най-стария музей в България.

Разчитайки на 15 отделни зали на 4 етажа, всяка от които съдържа експонати за минералогия, птици, риби, насекоми и други. Посетителите ще видят останки от уникални животни като последните чистокръвни зубри, калифорнийския кондор, който вече е изчезнал, огромен Африкански костенурки и много други.

Разположен в сърцето на центъра на София, музеят е много достъпен и лесен за достигане, независимо къде се намирате с градския транспорт или пеша. Музеят е отворен всеки ден от 10 до 18 часа.

Разгледайте един от най-големите минералогични музеи в света в Националния музей на Земята и хората в тур София

Отваряйки вратите си към света на минералогията през 1987 г., Националният музей „Земята и хората“ е единствен по рода си музей. Съхранява повече от 20 000 предмета в стените си от керамика. Изработена от естествено срещащи се минерали до колекции от скъпоценни камъни от всички по света. Разгледайте различните коридори, показващи процеса на производство на минерали, използването на минерали, различните видове минерали и много други.

Разгледайте колекцията на Pete Tranteev от рядко срещани минерали, открити през 45 години пещерни експедиции. Най-известното произведение в колекцията са пещерните перли, които представляват малки точки, направени от концентриран калцит. Музеят ще отвори вниманието на посетителите за минералите в един от най-големите минерални музеи в света.

You May Also Like