Добавки за гориво: Информация и употреба

Добавки за гориво: Информация и употреба

Етанолът, възобновяемо гориво, което помага за намаляване на парниковите емисии, стана задължителна добавка за определени горива през 2005 г. и оттогава е редовна гледка към помпи с обозначения E10, E15 и E85.

Някои бензиностанции предлагат гориво, предварително смесено с добавки за почистващи препарати. Например, Chevron използва своята собствена добавка Techron, която според него максимизира разхода на газ и минимизира газовите емисии.

А горивото от най-висок клас – стандарт от автомобилните производители за смесване на гориво и добавки, който е по-висок от препоръките на Агенцията за опазване на околната среда – трябва да поддържа вашия двигател по-чист и да избягва натрупването на определени компоненти с течение на времето. Може да се намери на повечето бензиностанции; потърсете логото на Top Tier на помпата.

Докато тези предварително смесени горива обикновено струват малко повече от непромененото гориво, разликата в цената може да бъде минимална за някои марки.

Предварително смесени добавки: Разкритие

Понякога наричани добавки без рецепта, тези опции са налични в магазините за продажба на дребно, за да ги добавите към колата си самостоятелно, вместо да бъдат предварително смесени с гориво на помпата. Предлагат се добавки за автомобили с бензиново и дизелово гориво, а някои се продават за автомобили с голям пробег или производителност.

Добавяте добавките за следпродажбено гориво към вашия газов резервоар, където те се смесват с вашия газ, преди да премине през горивопроводите. Колко трябва да добавите и какъв тип зависи от вашия автомобил и неговите изисквания.

Какво представляват горивните добавки и как действат?

Кога за последно се замислихте върху избора си на горивото за автомобила ви? Замисляли ли сте се как можете да го накарате да работи по-добре? Понякога вашият бензин може дори да бъде източник на сериозен проблем с вашия двигател.

Добавките за горивото ви позволяват да подобрите определени аспекти на газа, който слагате в колата си всеки ден. Те могат да бъдат особено полезни за стари автомобили, дизелови превозни средства и шофиране в специфична среда. Има обаче няколко неща, за които трябва да внимавате, а броят на видовете и опциите може да бъде огромен.

За повече информация посетете нашия сайт.

You May Also Like