Дифузери за етерични масла

Дифузери за етерични масла. Сега, когато знаем за какво се използват някои от различните етерични масла, как всъщност да ги използваме? Етеричните масла имат редица различни приложения и цели, но за терапевтичните ползи, които споменахме по-горе, най-добрият начин да се възползвате от всичко, което могат да предложат, е чрез Арома терапия. 

Дифузери за етерични масла

В днешния свят това е по-лесно от всякога с производството на дифузери за етерични масла, които ви позволяват да се насладите на ползите и приятността на Арома терапията по лесен и удобен начин. Когато става въпрос за дифузери, има два основни типа: чрез топлина и пара. Ако сте нов в света на етеричните масла или просто искате да обмислите възможностите си, важно е да знаете плюсовете и минусите на двата вида дифузери, за да можете да направите правилния избор за вас.

Топлинни дифузери

Това често са по-евтиният вариант, когато става въпрос за дифузери. Те имат допълнителното предимство, че са напълно безшумни. Някои топлинни дифузери използват високи нива на топлина, за да произвеждат по-силни миризми, но това може да промени химическите съставки на маслото. 

Всички топлинни дифузери имат един основен недостатък. Те споделят потенциала за фракциониране на маслото в различните му компоненти поради прилагането на топлина. Това означава, че цялото масло няма да попадне във въздуха и тъй като маслото се разделя или разгражда, вие няма да получите същите терапевтични ефекти на това масло. То по същество отрича целта за разпръскване на етеричното масло за Арома терапия. Въпреки това, те все още разпръскват маслата за приятна миризма в стаята.

Парни дифузери

Парните дифузери, от друга страна, не използват никаква топлина. Вместо това те използват въздушни струи, за да изтеглят маслата от дъното към горната част на тръбата и ги разпръскват във фина мъгла или спрей. Този тип дифузия позволява цялото масло да бъде разпръснато във въздуха под формата на малки капчици. 

Маслото изобщо не се разделя или разбива на различни съставки, което означава, че получавате цялата полза от цялото масло. Що се отнася до ползите от Арома терапията, това определено е пътят. 

Те имат слабо бръмчене, но същевременно работят мощно за да наситят бързо въздуха с аромата на етеричното масло, което желаете. Дифузерите за пара имат една основна пречка за хората: те обикновено струват повече от топлинните. 

You May Also Like