Действие и лечебни свойства на маслото от българска роза

Действие и лечебни свойства на маслото от българска роза. Какъв е ароматът на масло от българска роза: флорален, свеж, леко сладък, характерен за роза. Има силен аромат и остър балсамов вкус.

Цветът на маслото на българска роза: жълта, жълто-зелена, бледозелена, безцветна или жълтеникава течност.

Летливост на маслото на българската роза: ниска поради състава на маслото.

Действие и лечебни свойства на маслото от българска роза:

 1. Антисептик
 2. Афродизиак,
 3. Пречистване на кръвта,
 4. Кръвоспиращо действие.
 5. Тонизиращо (сърце, стомах, черен дроб),
 6. Успокояващо
 7. Повишава концентрацията и вниманието,
 8. Противогъбичен ефект,
 9. Ободряващо,
 10. Антивирусно,
 11. Заздравяване на рани,
 12. Разхлабващо действие,
 13. Коклюш,
 14. Стимулиране на менструацията,
 15. Подпомага разграждането и освобождаването на камъни в бъбреците.

Маслото от българска роза е изключително ценено заради богатия си изключителен аромат и дълготрайност.

Трайността му се дължи на много балансиран състав от восъци, алкохоли и микрокомпоненти. Цветът на восъка, поради който капките роса се стичат сутрин и не се намокрят, запазва миризмата. Ето защо трябва да берете розите рано сутрин от 5 сутринта, преди изгрев слънце и преди да започнат да миришат и да губят масло.

Маслото от българска роза не трябва да се използва самостоятелно, а да бъде добавяно към носещото масло преди нанасянето върху кожата.

Не забравяйте, че маслото от българска роза, както и останалите етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват подходящо разреждане преди употреба у дома или за козметични и парфюмни цели.

Много е важно да не се използва маслото от българска роза в прекалено високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, направете тест за поносимост върху кожата (лакът или китка) и наблюдавайте реакцията от 1 до 24 часа.

В случвай, че получите алергична реакция като: задух, обрив, хрема, сърбеж, диария, ускорен пулс или друг вид непоносимост от страна на тялото Ви, незабавно се свържете с Вашия личен лекар или потърсете помощ в спешно медицинско отделение.

You May Also Like