Дали да поставите фасети, има ли причина да се притеснявате, че поставянето им може да Ви навреди?

Дали да поставите фасети. Опасността при поставяне на фасетите, за която се говори от някои пациенти, не е нищо повече от мит. Тук говорим за възможно увреждане на здравите зъби при подготовка за поставяне на фасети. Всъщност благодарение на появата на нови ултра тънки фасети, днес емайлът трябва да бъде подготвен само с 0,3-0,5 mm и зъбът остава жив (за пример, коронките се монтират върху „мъртви“ зъби).

Дали да поставите фасети

Изработката на фасети и поставянето им е бижутерийна и творческа работа. Не забравяйте, че дебелината на микропротезата не надвишава 0,6 mm (за луминерите – до 0,1 mm), така че не само модерните технологии и висококачествените материали, но и професионализмът на ортопедите и терапевтите ще гарантират Вашата перфектна усмивка . На всичко това можете да разчитате в добрите професионални стоматологични клиники, предоставящи дентални услуги.

Лечението на зъбите е важно лечение, което изисква голямо внимание. Успешното и хигиенично лечение е от съществено значение. От друга страна, тези композити, бондинг и зъбни фасети обикновено са предпочитани за естетически цели. Това означава, че те не са покрити от застраховка. Тези процедури, които не се покриват от застраховка, се предоставят на много високи цени в много страни.

Какви са видовете фасети за зъби: от какво са направени и какви материали да изберете

Фасетите са микрооблицовки, които зъболекарят фиксира от външната страна на зъба, за да прикрие неговите дефекти (оцветяване, кривини, петна). Те не само маскират несъвършенствата, но и предпазват коронката от киселини, горещи/студени продукти и абразивни вещества. Днес ще Ви кажем какви видове фасети за зъби предлага стоматологията, какво е това фасети. Когато избирате фасети, първо погледнете следните моменти:

  • материал – керамика, цирконий, пластмаса, композит;
  • дебелина – методът за подготовка на зъболекарски модул зависи от това, колкото по-тънък е моделът, толкова по-малко завъртане;
  • производител – дайте предпочитание на добре позната марка фасети, чиито продукти са надеждни, безопасни, изпитани във времето.

You May Also Like