Грижа за кожата с Гъби шийтаке

Грижа за кожата с Гъби шийтаке

В исторически план шийтаке е една от най-широко използваните съставки в света на готвенето. През 2020 г. гъбата шийтаке също е водеща в света на грижата за кожата. Гъбата е плътен източник на коджикова киселина, която изсветлява всякакъв вид хиперпигментация, от акне до увреждане от слънцето. Освен това, шийтаке е пълен със селен, осигуряващ силни противовъзпалителни ефекти, които предпазват кожата от увреждане на околната среда и облекчават състояния като екзема и розацея.

До този момент, ако сте толкова хипнотизирани от тази вълшебна гъбa,тогава със сигурност опитайте озаряващата маска за лице с гъба шийтаке. Включването на шийтаке в списъка с съставки помага на маската да гарантира, че е богата на коджикова киселина. Като такава, маската изсветлява кожата и намалява пигментацията, когато се използва 2-3 пъти седмично.

Гъбите Шийтаке: От Традиционната Китайска Медицина до Красотата на Кожата

Гъбите Шийтаке са основна част от традиционната китайска медицина от векове, ценени заради многобройните си ползи за здравето. През последните години гъбите шийтаке придобиха популярност и в света на грижата за кожата, като много хора се обръщат към тези гъби заради техните подхранващи кожата свойства.

Благодатни Ползи за Кожата: Витамини, Минерали и Антиоксиданти

Гъбите Шийтаке са богат източник на витамини, минерали и антиоксиданти, всички от които могат да бъдат от полза за кожата по различни начини. Ето някои от начините, по които гъбите шийтаке могат да помогнат на кожата ви:

  • Ползи против стареене: Гъбите Шийтаке са богати на полизахариди и антиоксиданти, които могат да предпазят кожата от увреждане, причинено от свободните радикали. Свободните радикали са нестабилни молекули, които могат да увредят клетките на кожата и да ускорят процеса на стареене. Като предпазват кожата от увреждане на свободните радикали, гъбите шийтаке могат да помогнат за намаляване на появата на фини линии и бръчки и да подобрят еластичността на кожата.

 

  • Хидратиращи свойства: Гъбите Шийтаке също са богати на бета-глюкани, които са естествени захари, които помагат за задържане на влагата и поддържат кожата хидратирана. Това може да бъде особено полезно за тези със суха или дехидратирана кожа.

 

Изсветляващи ефекти:

  • Гъбите Шийтаке съдържат коджикова киселина, която е естествен агент за изсветляване на кожата. Който може да помогне за намаляване на появата на тъмни петна и хиперпигментация. Kojic киселина действа като инхибира производството на меланин, който е пигментът, който придава цвета на кожата.

 

  • Противовъзпалителни свойства.: Гъбите Шийтаке също са известни със своите противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за успокояване на раздразнената кожа и намаляване на зачервяването. Възпалението е често срещана причина за много кожни проблеми, включително акне, розацея и екзема.

 

  • Антимикробни ползи.: Гъбите Шийтаке съдържат съединения, които имат антимикробни свойства. Които могат да помогнат в борбата с бактериите и гъбичките, които могат да причинят кожни инфекции. Това може да бъде особено полезно за тези с кожа, склонна към акне.

You May Also Like