Глутатион – как да го приемаме правилно?

Глутатионът – дозировка и употреба

Дозировката на хранителната добавка се изчислява индивидуално в зависимост от състоянието на човешкото здраве. В някои случаи употребата на добавки с глутатион е придружена от странични ефекти като разстроени изпражнения и понижаване на кръвното налягане. Ако се почувствате по-зле, спрете приема на трипептида и се консултирайте с лекар.

Употреба на глутатион по време на бременност и кърмене

Глутатионът е противопоказан при бременност и кърмене. Това се дължи на липсата на резултати от клинични проучвания за безопасността на употребата на трипептид от бременни или кърмещи жени. Ако жена с детероден потенциал подозира бременност, докато приема трипептидни добавки, преустановете употребата на глутатион и се консултирайте с лекар.

Използването на глутатион в козметологията

Благодарение на своите антиоксидантни свойства глутатионът намира широко приложение в козметологията. Трипептидът ускорява регенерацията на увредените тъкани, а също така забавя процеса на тяхното стареене. Глутатионът подобрява еластичността на кожата, придава й здрав и добре поддържан вид, подобрява тена. Ето защо трипептидът е част от козметиката против стареене, която помага за подмладяване на кожата.

Заключения

Глутатионът е от съществено значение за тялото да се чувства и изглежда здраво. Ако ежедневната диета съдържа храни с необходимите хранителни вещества, тогава глутатионът успешно се синтезира в човешкото тяло. Но под въздействието на неблагоприятни външни фактори, небалансирано хранене и инфекции, синтезът на трипептида се забавя, което може да причини сериозни неизправности в целия организъм.
Дефицитът на глутатион може да бъде попълнен с помощта на специални добавки и лекарства, но преди да ги използвате, трябва да посетите лекар, за да изчислите точно необходимата доза. Балансираната диета и умерената физическа активност помагат за възстановяване на баланса на глутатиона в организма и удължаване на младостта.

Какво е L-глутатион, защо да го приемаме

L-глутатионът се нарича фонтанът на младостта. Той е в състояние да се справи с огромен брой проблеми и недостатъци – акне, сухота, чуплива коса, чести настинки, възпалителни заболявания, висок холестерол, кожни проблеми и много други. Всички тези симптоми показват наличието на оксидативен стрес в организма. А той от своя страна ускорява процеса на стареене и провокира развитието на болести.

You May Also Like