Въпроси, свързани с лечебната гимнастика – Част 2

Кога ще бъдат забележими подобрения след часове занимания с лечебна гимнастика?

Терапевтични упражнения – ползи.  Понякога пациентите идват и казват: „кажи ми какво да правя, ще си спомня и ще правя упражненията у дома“. Или те питат: „кога ще видя ефекта“?

В крайна сметка рехабилитацията или възстановяването не е на първо място в процеса на възстановяване. Физиотерапевтът се занимава с пациента 2-3 пъти седмично в продължение на час. Няма да има резултат, ако човек отиде на терапевтични упражнения и продължи да води неправилен начин на живот у дома. Към процеса трябва да се подходи цялостно: правилните навици, здравословното хранене и движението. Разбира се, всичко зависи от самия човек, от неговото желание и физическа постоянство. Резултатът може да бъде като мигновен – вече в първия урок и едва след шест месеца, година.

Въззможно ли е да посещавате и да провеждате лечебна гимнастика и терапевтични упражнения, ако има болка?

Ако има болка, тогава първо трябва тя да бъде премахната. Много хора с двигателно-поддържащи разстройства пренебрегват лекарствата, предписани от лекаря. Но ние самите не сме садисти, затова започваме, ако кракът боли, щади го, опитваме се да разчитаме повече на другия. В резултат на това симетрията на гръбначния стълб се променя. И тогава този с болен крак идва след известно време при нас с болки в други части на тялото. Затова правилното е: Вземете лекарства, предписани от Вашия лекар, това ще Ви позволи да премахнете прага на болка. Защото ако има болка, тогава при изпълнение на терапевтични упражнения може да се получи влошаване.

Достатъчно ли е да се премине един курс физиотерапия и това достатъчно ли е?

Достатъчно е, когато сме в движение през целия си живот. Как да започнем сутринта си? Сутрешната тренировка е добра за всички. През нощта спим, трябва да се разтягаме, в противен случай можете да се нараните, ако рязко скочите от леглото. Колко прави? Хората с артрит и артроза няма да са достатъчни за 10 минути. Но това е спортна или медицинска гимнастика, ако не сте професионалист, по-добре да се занимавате не повече от 2-3 пъти седмично. Понякога пациентите казват: Ще се занимавам всеки ден, за да има ефект. Но при такива упражнения мускулите нямат време да се възстановят. И цялото тяло започва да боли, ставите и връзките се претоварват. Следователно, всичко е добро в умереност.

Към Част 3

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *