Възможно е да не получите колата, която сте резервирали

Кола под наем. Не трябва да сте сигурни, че резервирайки Citroen C1, ще получите точно него. Често такава кола не е налична и ви дават друга кола от приблизително същия клас. Можете лесно да вземете Fiat 500 вместо Smart ForFour и Renault Megane вместо Seat Leon. Освен това не е факт, че ще получите кола със скоростната кутия, която сте запазили. Например на летището в Малта колите с автоматични трансмисии се разглобяват като топъл хляб – в страната има ляво движение, а посещаващите туристи искат „автоматик“, за да не се научат да превключват скоростите с лявата ръка. Много често тук не се предлагат машини с два педала и може да ви бъде предложен вариант с ръчна скоростна кутия. Освен това цената ще е същата – цената не се влияе от оборудването и кутията, а от класа на автомобила.

Услугата кола под наем е много удобна

Автомобилите са навсякъде в живота на съвременния човек. Без тях днес просто не е възможно. Освен факта, че превозните средства се придобиват от граждани или различни фирми в собственост, те могат да бъдат взети и за временно ползване – под наем. Наемането на кола е много удобно, когато пътувате или сте в командировка и имате нужда от кола за известно време.

При избора на автомобил потребителят трябва да получи информация за годината на неговото производство. Също така важен въпрос за наемодателя е наличието на полици OSAGO, CASCO. Тази информация ще помогне да се избегнат големи разходи, ако възникне авария по вина на потребителя. Политиката КАСКО ще защити потребителя и лизингодателя от обезщетение за щети на лизингодателя в случай на повреда на автомобила, който потребителят ще наеме, или в случай на кражба.

Потребителят трябва да бъде информиран дали има ограничения за дневния пробег на автомобила. Ако има такива ограничения, тогава за превишаване на установената норма за пробег лизингодателят има право да установи такса за всеки допълнителен километър пробег. В допълнение към горното, размерът на таксата трябва да бъде предоставен на вниманието на потребителя (този елемент трябва да бъде включен в договора). Установеният пробег се зачита за целия период на наема. Излишъкът се заплаща допълнително.

You May Also Like