Вкусна храна в софийски ресторанти

Българската кухня, на която си струва да обърнете внимание. Вкусна храна в софийски ресторанти.

София ще бъде идеалното място да опитате класическа българска кухня, която до голяма степен се основава на исторически традиции. Вкусни супи, месни и рибни ястия, приготвени на открит огън, разнообразие от млечни продукти и оригинални зеленчукови ястия – това са само част от особеностите на българската кухня, на които си струва да обърнете внимание в София.

За началона храненето

Шопската салата се счита за класическо начало на хранене в регионалните ресторанти, приготвя се тук в абсолютно всички ресторанти и кафенета. Незаменимите компоненти на тази зеленчукова салата са домати, краставици, чушки, лук, сирене фета и магданоз, а салатата обикновено се подправя със зехтин. Друго често срещано леко ястие, което може да се сервира в началото на хранене, е салата Снежанка. Съставките му са много прости, салатата е от натурално кисело мляко, чесън и краставица, идеално допълнение към много рибни ястия.

За чорбата

В ресторантите на София непременно трябва да опитате традиционните богати супи, които тук се наричат ​​с общия термин „чорба“. Такива супи нямат точни рецепти за готвене, могат да се приготвят от различни видове месо и карантии, широко разпространени са студени супи на основата на кисело мляко, както и богати супи с морски дарове. Някога местните жители приготвяха такива супи от остатъчни продукти, с течение на времето те придобиха статут на уникални регионални ястия.

Пайовете

Местната кухня не може да се представи без прекрасни сладкиши, в ресторантите можете да опитате десетки варианти за пайове. Особено си струва да се отбележат обилните пайове с пълнежи от месо и сирене. Докато през лятото градските кафенета винаги приготвят отлични пайове с плодови плънки. Най-необичайният вид печене се счита за „баница“ – пайове, които се приготвят със специално тънко тесто. Плънката и най-тънкото тесто в такъв пай се полагат на пластове, като най-често срещаните пълнежи са сирене с пресни билки, различни видове зеленчуци, както и плодове и мед.

Едно от хубавите места с вкусна храна в софийски ресторанти е ресторант „Мома“.

You May Also Like