Видеозаснемане на реклама за храна

Като любители на храната и създатели на съдържание, ние винаги сме нащрек за нови ресторанти и вкусни рецепти при видеозаснемане. През повечето време ние базираме решенията си на това, което виждаме в социалните медии, точно както всички останали. Винаги е добре да имате препоръка от приятел, но когато видите тази епична снимка на храна… тогава знаете, че наистина трябва да отидете и да я опитате сами.

Видеозаснемане на реклама за храна

Повишаваме очакванията си въз основа на вкусно изображение или видео и понякога, много пъти, не получаваме това, което сме очаквали.

Това е изкуството на комерсиалната фотография на храни и правенето на филми.

Ние не сме кухненски стилисти, кулинарни влогъри или кулинарни фотографи. Ние сме просто гладни създатели на филми, които се каним да ви разкажем една или две тайни зад тези снимки на храна. Така че да можете да се научите как да снимате видеоклипове за храна без луда (и скъпа) настройка или майсторски готварски умения.

Ще Ви преведем през целия процес: от това как палачинките да изглеждат по-пухкави до процеса на постпродукция, който ще направи тази реклама за храна да изглежда точно като тези, които виждате по телевизията. Също така ще Ви разкажем за тайните на видеозаснемането на реклама за храна.

ИЗБЕРЕТЕ РЕЦЕПТА И Я ПЕРСОНАЛИЗИРАЙТЕ, ЗА ДА ОТГОВОРИ ВАШИТЕ НУЖДИ

Ако вече пускате тази безумна реклама за храна в главата си, е по-лесно да предвидите какво може да се обърка и да се подготвите за това. Както винаги, темата е най-важният фокус на тази продукция, особено ако ще я снимате отблизо. В случая решихме да заложим на вкусни палачинки и сироп. Тъй като традиционните палачинки са гъвкави, променихме нашата рецепта, за да бъде подобна на модерните японски палачинки суфле. 

Как да снимате видеоклип за храна- мислете нестандартно

И така, ние използвахме нашето оборудване, за да създадем желаното движение, което преследвахме и което бяхме виждали много пъти в други реклами на храни.

На първо място, светлината е критична за снимки на храна в близък план, така че имайте го предвид, преди да започнете. На какви елементи искате да наблегнете? За това видео използвахме 3 Litepanels Sola 6+ и един Manfrotto Lykos LED панел. Способни да достигат до 1600 lux и снабдени с цветен LCD дисплей. Който позволява лесното наблюдение на функциите, и ги направихме възможно най-ярки. Очевидно настройката на светлината ще се променя от снимка на снимка

След това използвахме няколко Genie II Linears, за да направим движението нагоре и надолу на палачинките, докато Genie Mini II ги завърта, така че да се сблъскат точно в точното време.

За да направим нашата работа още по-лесна и по-гладка, ние също използвахме за опора глава Nitrotech, която помага за достигане на максимума, който можете да получите от вашата екипировка, благодарение на непрекъснатия противотежест. По принцип вашата камера ще снима сама, без дори да е необходимо да я контролирате.

Не-лесният процес по видеозаснемане на реклама за храна

По време на снимките взехме под внимание няколко неща, за да улесним този процес, като боядисване на проводниците в черно, за да избегнем цъфтеж. Matthijs Blok, режисьор и магьосник със специални ефекти, използва Nuke за тази реклама на храна. Той говори за 3-те основни стъпки на този постпродукционен процес: премахване на кабелите, почистване на фона и градиране на цветовете. Разбира се, по-лесно е да се каже, отколкото да се направи, така че гледайте видеоклипа за повече подробности относно тази стъпка.

Видеозаснемане на реклама за храна като професионалисти- финалния кадър

Добавете професионален глас зад кадър (има много надеждни и евтини онлайн платформи, които предлагат тази услуга). Създайте страхотни анимационни графики и вашата реклама за пухкави палачинки е готова да се появи в мрежата!

Сега Ви предизвикваме да използвате вашето оборудване, за да направите нещо креативно и различно. Може би обръщаща се торта, докато се украсява? Или кифличките и месото се събират, правейки перфектния бургер?

You May Also Like